Egészségügyi fejlesztések: minden követ megmozgatunk

20170818CsanadapacaVedonoiSzolgalat

Egészségügyi fejlesztések: minden követ megmozgatunk

Nagyon nehéz helyzetbe sodródtak a csanádapácai védőnői szolgálat és a nagybánhegyesi egészségház épületeinek felújítására benyújtott pályázatok. Ezért polgármester urak, a védőnők és a doktor úr kérésére a minisztériumokban kilincselek reggel óta.

Az előző évben benyújtott pályázatok döntéseit az elmúlt hónapokban sorra kihirdették. Így volt ez az egészségügyi intézmények esetében is, mellyel a térségünk majd’ minden települése pozitív elbírálásban részesült, egyenként 20 és 100 millió forint értékben. Ez a siker nagy részben köszönhető a Calendula Tervben kidolgozott lehatárolásoknak.

Nagybánhegyes helyi piac és közösségi tér, valamint az óvoda felújítására, Csanádapáca ugyancsak helyi piac és közösségi tér kialakítására és a szociális intézmény korszerűsítésére nyert több mint 250 milliót, ezen kívül Csanádapácától Medgyesbodzásig és Orosházáig fel lesz újítva a dinnyés út. A két egészségügyi projektről viszont semmi hír.

Augusztus 15-ig vissza lehetett volna vonni és újra beadni, de ez túlzott kockázatot jelentett volna. Így nem marad más, mint minden követ megmozgatni, hogy mielőbb megszülessen a döntés és lehetőleg pozitív.