Folytatjuk a fejlesztéseket – Megújult a szakképző kollégiuma

File 2017. 09. 26. 11 33 00

Folytatjuk a fejlesztéseket – Megújult a szakképző kollégiuma

Immár komfortosabb, modernebb körülmények várják a diákokat, pedagógusokat az orosházi szakképző iskolában, átadtuk a felújított kollégiumot. További célkitűzésünk, hogy a diákok létszáma növekedjen.

Háromszáz millió forintból újul meg Orosházán a Gyulai Szakképzési Centrum Kossuth Lajos Szakképző Iskola kollégiuma és B épülete, szeptember 26-án a kollégium energetikai fejlesztését adtuk át. Egy olyan előrelépés ez, mely régi igény volt az intézmény, az itt dolgozók és itt tanulók részéről.

A most zárult orosházi fejlesztés keretében felújítottuk az épület homlokzatát, egy 15 centiméteres hőszigetelő réteg került rá, a tankonyhai részben található elavult fém nyílászárókat korszerűekre cserélhettük, megvalósult a tető és a pince szigetelése, és a tetőre egy 20 kilowattos napelem rendszer is került. Az oktatási intézmény fejlesztésére további tervek is vannak, elsősorban a B épület korszerűsítése érdekében. Ezek a beruházások hozzájárulnak az Orosházán folyó képzés színvonalának fejlődéséhez.

Szeretnénk mindent megtenni annak érdekében, hogy a fiatalok Békést, Dél-Békést válasszák, és itt alapítsanak családot, ezért is fontosak a hasonló sikeres projektek. Közös erővel dolgozunk gyermekeinkért, fiataljainkért, hiszen ők jelentik a jövőt. Az ő igényeikre alapoztuk térségünk komplex fejlesztési koncepcióját, a Calendula Tervet is, melynek központi eleme a minőségi oktatás biztosítása. A kiváló pedagógusok adottak, nekünk pedig minden követ meg kell mozgatnunk, hogy az infrastrukturális hátteret biztosítsuk. További célkitűzésünk, hogy a diákok létszáma növekedjen, ami egybeesik a kormány szándékával, vagyis a szakképzés megerősítésével. Ma Magyarország gazdasági teljesítménye európai átlag feletti. Ez viszont csak akkor tartható fent, ha a szakképzett mesteremberek számát, egyúttal megbecsülését, bérezését növekedő pályára tudjuk állítani.