Fűtéskorszerűsítésre pályázhatnak – A dél-békésieknek is nagy segítség

Futes

Fűtéskorszerűsítésre pályázhatnak – A dél-békésieknek is nagy segítség

Megnyílt a pályázati lehetőség, június 6-tól adhatóak be az Otthon Melege Program keretében a fűtéskorszerűsítést célzó pályázati kérelmek. Az alprogramra mintegy 3,5 milliárd forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Jelen pályázat a dél-békésieknek is nagy segítséget nyújthat, célunk, hogy a családok megerősödjenek, és előrébb léphessenek.

Célunk, olyan programokat nyújtani a családoknak, melyek által jelentősen csökkenhet háztartásuk energiafelhasználása, tehát jóval kisebb összegű számlákat kapnak majd a korszerűsítések megvalósítása után. Ez szolgálja az Otthon Melege Program is, melynek keretében június 6-tól gázkazánok és gázkonvektorok cseréjére pályázhatnak a Dél-Békésben élők is, de a meglévő fűtési rendszer korszerűsítésére, a radiátorok cseréjére, valamint a kémények felújítására, cseréjére is igényelhető vissza nem térítendő támogatás.

A felhívásban foglaltak szerint egy pályázó maximum 700 ezer forint forrást igényelhet, a vissza nem térítendő támogatás összege nem haladhatja meg a beruházás teljes költségének 40 százalékát. Pályázni június 6. reggel 8 órától lehet a pályázati portálon keresztül a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig. A program kimondottan a családi házak és lakások fűtésének megoldását támogatja.

Azon dolgozunk, hogy élhető térség legyen Dél-Békés, minden, ezt segítő kezdeményezést örömmel fogadunk, így a jelen pályázat is kiváló lehetőség az itt élőknek.