Huszonötezredik ügyfelet köszöntöttük a kormányablakban

File 2017. 09. 20. 21 08 22 1 1

Huszonötezredik ügyfelet köszöntöttük a kormányablakban

Jó érzés visszahallani az ügyfelektől, hogy a kormányablakok felállítása óta az ügyek intézése jóval rugalmasabb, olcsóbb és az ügyintézők hozzáértőek, ráadásul nagyon segítőkészek.

A tótkomlósi kormányablak huszonötezredik ügyfelét köszönthettük a minap az intézményben dr. Takács Árpád kormánymegbízottal, Lustyikné dr. Papp Anikóval, az Orosházi Járási Hivatal vezetőjével és dr. Garay Rita polgármesterrel. Kocsányi Csaba az autóját akarta átíratni a közelmúltban, ezzel az intézmény huszonötezredik ügyfele lett.

Gyors és hatékony munkavégzés, megszűnő vagy csökkenő eljárási díjak, kevesebb várakozási idő, ügyfélbarát szolgáltatás. Ez jellemzi Dél-Békés kormányablakait, legyen szó a most helyszínt adó Tótkomlósról, vagy Orosházáról, Mezőkovácsházáról. A kormányablakoknak köszönhetően több mint 1500 ügytípust lehet már egy helyen intézni, kevesebb adminisztratív teher hárul az állampolgárokra.

A kormány célja az ügyfélbarát közigazgatás, könnyebben elérhető, magasabb szintű és nem utolsó sorban költséghatékonyabb szolgáltatást nyújtva. Ma már ingyenesen igényelhető például a személyi igazolvány, a lakcímkártya, ingyenes az első jogosítvány, vagy épp az anyakönyvi kivonat kiállítása, a 65 év felettieknek az útlevél, de számos vállalkozói teher is megszűnt vagy mérséklődött, például ingyenessé vált a cégbejegyzés.

Békés megyében összesen 14 kormányablak működik, kiváló munkát végeznek valamennyiben, a folyamatos képzéseken részt vevő, segítőkész és rugalmas ügyintézők idén már több mint 200 ezer ügyfelet fogadtak.