Konzultációs fórum – Az itt élők biztonságának megőrzéséért

File 2017. 10. 18. 21 42 32 1

Konzultációs fórum – Az itt élők biztonságának megőrzéséért

Lakossági fórumot és tájékoztatót tartottunk Pogácsás Tiborral, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkárával a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációról, az illegális migráció veszélyeiről október 18-án este Mezőkovácsházán. Zsúfolásig telt a Városháza nagyterme, ahol mindenkit arra kértünk, töltsék ki a kérdőívet, mondják el véleményüket, és segítsék a kormányt, hogy megvédhesse Brüsszelben a magyar álláspontot a Soros-tervvel szemben.

A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség országjárásba kezdett, hogy ezzel is elősegítse a nemzeti konzultáció sikerét. „Védjük meg Magyarországot!” címmel november 19-ig közel kétszáz településen rendeznek lakossági fórumokat, szerda este Mezőkovácsházán a Városháza adta a helyszínt, vendégünk Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára volt.

A nemzeti konzultáció egy új forma, mely lehetővé teszi, hogy a hazánkban élők elmondják véleményüket, a cél, megerősítést kapni a kormány országvédő politikájához – osztotta meg a legfőbbeket az államtitkár. A magyar kormány elutasítja a Soros-tervet. Nem támogatjuk évi 1 millió migráns beengedését Európába, ellenezzük a kerítés lebontását, a migránsoknak szánt 9 milliós segélyt, a kvótát, és a közép-európai országok megbüntetését. A kormány elszánt abban, hogy kikérje a magyarok véleményét, és az alapján fellépjen a veszélyes bevándorlási tervek ellen. A konzultáció kérdései aktuálisabbak, mint valaha.

A biztonság nagyon nagy érték, ezt most érzi igazán Európa. Előadásomban, és az azt megelőző sajtótájékoztatón is elmondtam, hogy a világ mára megváltozott, napi szinten történnek terrorcselekmények. Jó tapasztalni, hogy ezekben a veszélyes időkben Magyarország, azon belül Dél-Békés biztonsága, amely mindannyiunk számára a legfőbb, messze jobb. Kijelenthetjük, hogy térségünk messze biztonságosabb, nem csak Európában, Magyarország minden területét figyelembe véve. Ezt akarjuk megőrizni. Megérte az elmúlt években harcolni a kamerarendszerekért, a rendőrségi eszközök fejlesztéséért, a polgárőrség erősítéséért, a munkát pedig folytatjuk.

A mezőkovácsházi fórumon kiemeltük, a nemzeti konzultáció során minél többen mondják el véleményüket, annál nagyobb a kormány esélye arra, hogy megállítsa a Soros-tervet. Határ menti térségként Dél-Békésben még nagyobb jelentőséggel bír a konzultáció, hiszen az itt élők, családjaink biztonságánál nincs fontosabb. Arra kérek mindenkit, akinek fontosak a nemzeti érdekek, vegyen részt a konzultációban, töltse ki a kérdőívet, és írja le véleményét. Kemény csatákra számítunk, de mindent megteszünk annak érdekében, hogy megvédjük biztonságunkat, szuverenitásunkat.