Közös munkával Dél-Békés fejlődéséért

1 20180110 114352  Mezokovacshaza Calendula 1

Közös munkával Dél-Békés fejlődéséért

A Calendula Szövetség január 10-i közgyűlésén ismét az egész körzetet érintő, nagyon fontos kérdésekben hoztunk döntéseket. Útfejlesztés, ingyen ebéd lehetőségének bevezetése, kedvezményeket nyújtó Calendula Kártya – Több témában egyeztettünk polgármester kollégáimmal, szakemberekkel.

Január 10-én, Mezőkovácsházán találkoztunk, hogy a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség idei első közgyűlésén értékeljük az elmúlt időszakban végzett munkát, és felvázoljuk a jövő terveit, az előttünk álló időszakban, a körzetünkben élők és dolgozók érdekében megvalósuló fejlesztéseinket.

A Szövetség vezetőjeként beszámoltam az úthálózat-fejlesztési tervekről, a dinnyés út mellett napirendre került a közgyűlésen is – akárcsak hétfőn, a közút szakembereivel folytatott medgyesegyházi tárgyalásunkon – az iparfejlesztéshez nélkülözhetetlen ipari parkok kialakítása kapcsán szükségessé váló útberuházások kérdése.

A kedvezményeket biztosító Calendula Kártya kidolgozása gőzerővel zajlik, a munka jelenlegi állásáról is beszámoltunk a megjelenteknek. Kedvezményes vásárlás, csekkbefizetés, mobilfeltöltés – csak néhány az igénybe vehető szolgáltatások közül a térségi kedvezménykártya vonatkozásában, mely a vállalkozásokat is számos ingyenes lehetőséggel segíti.

Mindannyian elkötelezettek vagyunk és elhatároztuk, hogy a Szövetség tagönkormányzatainak településein bevezetjük a rászorulók számára az ingyen ebéd lehetőségét. Ehhez igényfelmérés is indul, és ennek eredményeire alapozva teremtjük meg a lehetőséget, a feltételeket ahhoz, hogy mindenki legalább napi egyszeri meleg ételhez jusson.

Örömünkre szolgált, hogy a Kodolányi főiskola is beszámolt Szövetségünknek az elképzeléseiről, az együttműködés további lehetőségeiről és szakmai programjáról. A felsőoktatási intézmény a körzetünkben működő iskolák és vállalkozások igényeire építve fejleszti Dél-Békést.

A napirendek mindegyikénél a munkánkat egy cél vezérli, hogy Dél-Békés önfenntartó erejét erősítsük, az itt élők életét komfortosabbá tegyük, és megtegyünk mindent, hogy a fiatalok és aktív korúak egyaránt megtalálják a jövőképüket a körzetben.