Megújult az orosházi nővérszálló épülete

File 2017. 09. 12. 16 11 56 2 1

Megújult az orosházi nővérszálló épülete

Átadtuk a 130 millió forintból felújított orosházi nővérszállót kedden délután. Az egészségügy fejlesztése, csakúgy, mint az oktatás és a gazdaság területe prioritást élvez, hiszen ezek a beruházások lehetnek a zálogai annak, hogy meg tudjuk állítani a térségünkre jellemző népességfogyást.

Egy eredményes pályázat segítségével megszépült épületet avattunk fel ünnepélyes keretek között szeptember 12-én, Orosházán, egy olyan beruházást adtunk át, melyre hosszú évek óta várnak az itt élők. A többszintes épület energetikai korszerűsítése februárban kezdődött, a homlokzatot és a tetőt leszigetelték, és a kültéri nyílászárókat is kicserélték. A kórházban dolgozó nővérek és orvosok most már egy olyan szállón élhetnek, mely komfortosabb, kényelmesebb.

Hosszú út van mögöttünk, kemény munkával, de az elmúlt időszak megmutatta: a kitartás, a térségi összefogás meghozza gyümölcsét, az örökölt lemaradások mérsékelhetők. Milliárdos fejlesztések valósultak meg az elmúlt években a 100 ezer ember ellátásáért felelős Orosházi Kórházban. Infrastrukturális beruházások mellett jelentős eszközbeszerzések, ezzel is segítve a jobb, minőségi betegellátást, a költséghatékonyabb működést. A központi technológiai tömbnek köszönhetően új korszak kezdődött a betegellátásban. Immár modern környezetben a kórházi labor és a röntgen, megszépült helyen a gyermekorvosi rendelők és terhesgondozó. Létrejött a 13 ágyas nappali kórház, fejlődött a kórház informatikai rendszere, a betegirányítás, a telefonközpont, új parkolási rendszert alakítottak ki. A mai kor elvárásainak megfelelő műszerekkel, eszközökkel gyarapodott a kórház, például digitális röntgenberendezések érkeztek, gyorsabb és hatékonyabb vizsgálatokat lehetővé téve.

Jól tudjuk, hogy bőven van még feladat az egészségügy területén, nem is állunk meg. A komplex térségfejlesztési koncepciónk, a Calendula Terv segítségével tovább dolgozunk azért, hogy Dél-Békés valamennyi egészségügyi ellátóhelye korszerűvé váljon.

Az egészségügy prioritás a kormány számára, alapvető cél a betegellátás minőségének javítása. Országszerte újulnak meg a kórházak, a rendelők, a mentőállomások, az orvosi eszközök, béremelés indult az ápolóknak, orvosoknak, mentőknek, és számos intézkedéssel támogatjuk az egészségügyi szakképzést is. Közös célunk az egészségügy fejlesztése a betegek mellett az elkötelezetten, hivatástudattal dolgozók érdekében is.