Mi is tehetünk az élhető, tiszta és biztonságos környezetért

File 2017. 09. 15. 19 20 47 2 2

Mi is tehetünk az élhető, tiszta és biztonságos környezetért

Összegezték a VII. TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért! akció eredményeit, körzetünk számos településén szedtük a szemetet az önkéntesekkel. Felhívtuk a figyelmet arra, hogy óvjuk és védjük környezetünket, sőt, gyermekeink számára is példát mutathattunk.

A szeptember 15-17. között lezajlott TeSzedd! akció – az esős hétvége ellenére – ismét önkéntesek tömegeit mozgatta meg országszerte. A mintegy 175 ezer résztvevő több mint 1.700 helyszínt tisztított meg az eldobált és az illegálisan lerakott szeméttől. Az idén három napig tartó akció során országosan az önkéntesek összesen 2.516 tonna szemetet gyűjtöttek össze Magyarország területén.

A Dél-Békés számos településén is nagy sikerrel zárult program megmutatta, mi is tehetünk annak érdekében, hogy élhető, tiszta és biztonságos környezetben éljünk. Persze elsősorban az állam feladata a szemét összegyűjtése, elszállítása, csakúgy, mint a közbiztonság fenntartása, amely, ma már mindenki előtt világos, ma Magyarországon magasabb szintű, mint Európában máshol. Azonban az ilyen akciók, mint a TeSzedd háromnapos programja, felhívják a figyelmet arra, hogy óvjuk és védjük környezetünket, sőt, gyermekeink számára is példát mutathatunk. Mi is több helyszínen segítkeztünk az eldobált szemét összegyűjtésében, ráadásul tehettük ezt jó hangulatban, jó csapatokban.

Magyarországon 2011 óta szervezik meg a TeSzedd! akciót, évek óta növekvő számú szemetes közterületre szerveznek szemétszedést, és ugyanígy nő a csatlakozó önkéntesek száma is. Idén kiemelkedő létszámban vettek részt az akcióban oktatási intézmények, civil szervezetek, állami szervezetek, a Magyar Honvédség, és a fogvatartottak is. A célok közé tartozik, hogy javuljon a lakosság környezettudatossága.