Orosházi vihar – Minden segítség jól jön a kárenyhítésben

20620935 900951733392555 5621096010766685288 N

Orosházi vihar – Minden segítség jól jön a kárenyhítésben

Keressük a lehetőségeket, amikkel a kárenyhítés felgyorsítható Orosházán. Döbbenetes pusztítást végzett a vasárnap délutáni vihar, azóta is erőn felül teljesítenek a hivatásosok és az önkéntesek, köztük a megyéből majdnem minden tűzoltó parancsnokság és a Dél-Békés Mentőcsoport.

Az augusztus 6-i orosházi vihar után óriásiak a károk az intézményekben, a közterületeken, és a lakóépületekben egyaránt. Hétfő délután a leginkább károsult helyszíneken járva azt tapasztaltuk Dávid Zoltán polgármesterrel, hogy a helyreállítás napokig, sőt hetekig is eltarthat.

Több mint 200 kárbejelentés érkezett hétfő kora délutánig az orosházi önkormányzathoz és a katasztrófavédelemhez. Leginkább a kidőlt fák okoztak gondot, de számos esetben házak tetejét is megbontotta a szél, és ezúttal is megrongálódott a Vásárcsarnok tetőszerkezete. Komoly károkat okozott a vasárnapi vihar a kórház épületében és udvarán is. A legfrissebb hírek szerint itt egész héten eltart a kidőlt fák darabolása, szállítása, a romok eltakarítása, és az épületben több helyen is dolgoznak még tűzoltók, karbantartók a vihar okozta károk felszámolásán.

A Városházán már hétfőn reggel összeült a válságstáb, a városvezetés mellett többek közt a kormányhivatal, a katasztrófavédelem, a rendőrség, a kórház illetékeseivel. Itt megtudtuk, hogy az időjárás miatt senki sem volt életveszélyben, az anyagi kár azonban jelentős.

A kárenyhítés folytatódik ma is, minden segítség jól jön. A pénzbeli támogatástól az önkéntes munkáig mindenre szükség lehet, de ha csak pár szendviccsel és néhány flakon vízzel szeretné valaki támogatni az Orosházán dolgozó hivatásos és önkéntes segítőket, annak is helye van. Felajánlásokkal kereshetik többek között a következő e-mail címet: delbekesmcs@gmail.com.