A medgyesegyházi Schéner Mihály Nevelési és Oktatási Központ „Szermentesen Medgyesegyházán” címmel pályázatot nyújtott be drogprevenció témakörben, melyet meg is nyertek. Az elnyert 600.000,- Ft-ot felvilágosító programokra költötték.

A „Határtalanul” pályázati kiíráson és jól szerepelt az iskola, a 7. osztályos tanulók 3 napos kiránduláson vesznek majd részt ebből az összegből.

Az intézményhez a napokban érkezett meg a kompetencia felmérés eredménye, mely alapján a Schéner jóval az országos átlag felett van.

Az iskola elmúlt egyéves tevékenységéről a közelmúltban számolt be a helyi képviselő-testületi ülésen Vermes Rita intézményvezető:

Nem volt egyszerű a helyzete, mert idén, tanév közben nyerte el megbízatását, így egy kész pedagógiai programba kellett belépnie, egy elfogadott költségvetéssel dolgoznia, melynek megvalósítása nagy feladat volt.

Kihangsúlyozta, hogy ezeken a nehéz feladatokon úgy tudott túljutni, hogy nagyon sok segítséget kapott, a polgármester úrtól, a képviselőktől, az önkormányzat dolgozóitól, a kollégáitól és elsősorban az igazgatóhelyettes asszonytól. Aki belép hozzájuk, láthatja, hogy az iskola a három hónap alatt hogyan alakult át. Nagy örömére szolgált továbbá az is, hogy a román nagykövet úr milyen dicsérő szavakkal illette az intézményt.