TeSzedd! – Szeptemberben ismét összefoghat Dél-Békés

2016TeSzedd

TeSzedd! – Szeptemberben ismét összefoghat Dél-Békés

A legutóbbi önkéntes hulladékgyűjtési kampány során megmutattuk a térség erejét, idén szeptember 15-től 17-ig tart a Földművelésügyi Minisztérium TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciója. Szeptember 5-éig lehet regisztrálni, sorra alakulnak az önkéntes csoportok Dél-Békésben.

Az elmúlt évben a Dél-Békés Jövőjéért Szövetség égisze alatt 15 településen, 16 csoportban több mint ezren tavaszi nagytakarítottak az országos önkéntes program keretében. A cél mindenkinél egy volt: közösen tisztábbá tenni környezetüket az ország legnagyobb és legsikeresebb közösségi környezetvédelmi akcióján. Együtt gondolkodva, határozott fellépéssel több, mint 500 zsákot töltöttünk meg hulladékkal térségünkben, ezzel is erősítve a közös célt, miszerint Dél-Békés megújul.

Idén – évszakot váltva – szeptember 15-től 17-ig tart a Földművelésügyi Minisztérium TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciója, csatlakozva a Takarítási Világnaphoz. A kampány ma Magyarország legnagyobb önkéntes mozgalma, célunk nemcsak példát mutatni környezetünknek, de felhívjuk a figyelmet a környezettudatos szemléletmódra és életformára is. Az akcióhoz évről évre növekvő létszámban csatlakoznak az önkéntesek, 2016-ban országos viszonylatban 2240 helyszínen hozzávetőlegesen 190 000 fő 2857 tonna szemetet gyűjtött össze.

Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójára, a TeSzedd! kampányra regisztrálni szeptember 5-ig lehet. A Földművelésügyi Minisztérium az önkéntesek által gondoskodik a program keretében összegyűjtött szemét későbbi elszállításáról is.

További információk: www.teszedd.hu