Újabb előrelépés – Útfejlesztések Dél-Békésben

IMG 2400

Újabb előrelépés – Útfejlesztések Dél-Békésben

Célunk, hogy a térség úthálózatának elmaradottságát minél előbb mérsékeljük a területi kiegyenlítés elve mellett. A napokban egy újabb utca kapott aszfaltot, ezúttal a dinnye fővárosában. Út nélkül a gazdasági fejlődés is várat magára, pedig ez az egyik záloga annak, hogy a fiatalok lehetőséget lássanak Dél-Békésben. Folytatjuk a munkát.

A közlekedési körülmények javítása elengedhetetlen feltétele térségünk gazdaságélénkítési törekvéseinek. Bár az elmúlt időszakban több előrelépés is történt, jócskán van még feladatunk, valamennyi település vezetésével dolgozunk azért, hogy a dél-békési közlekedési körülmények jelentősen javuljanak a közeljövőben. Ez nem utolsó sorban munkát, új munkalehetőségeket jelenthet a fiataljainknak, akiket szeretnénk itthon tartani. Most egy újabb utca kapott aszfaltot – ezúttal Medgyesegyházán, ahol 15 millió forint támogatás elnyerésével valósulhatott meg a rég várt fejlesztés a város egyik legforgalmasabb utcájában, a Deák Ferenc utcában.

A képviselőségem kezdetén, szerte a körzetben virágokat ültettek a polgármesterek a kátyúkba. Azóta hosszú utat jártunk be, rengeteg egyeztetésen, beadványon, tervezésen, helyszíni szemlén és kérelmen vagyunk túl, hiszen út nélkül a gazdasági fejlődés is várat magára, pedig ez az egyik záloga annak, hogy a fiatalok lehetőséget lássanak Dél-Békésben. Bízom abban, hogy még számos olyan, vagy legalább olyan beruházás megvalósul a térségben, mint a napokban Medgyesegyházán.

Folytatjuk a munkát, hiszen bőven van még tennivalónk az útfejlesztés területén. A közös, kitartó munka által már sikerült elérnünk, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében több kilométernyi utat felújíthatunk. A fejlesztések Dél-Békés vonatkozásában érintik a Csabaszabadi-Medgyesbodzás, a Kevermes-Medgyesbodzás-Orosháza, a Gyula-Battonya-Mezőhegyes, és Kevermes-Medgyesegyháza-Orosháza szakaszokat.